Home

Beste lezer,
Wat fantastisch dat u interesse toont in ons koor! Welkom op onze website.
Het Gemengd Zangkoor Holtum bestaat uit zo’n 21 zangers en zangeressen die op hoog niveau klassieke koormuziek van alle soorten en maten ten gehore brengen. Het GZH is een profaan, oftewel wereldlijk koor, dat graag haar medewerking verleent aan concerten, maar ook zelf concerten organiseert, al dan niet in samenwerking met solisten, ensembles, orkesten etc.

Ook zijn wij met enige regelmaat verantwoordelijk voor de opluistering van de H. Missen in de Sint-Martinuskerk te Holtum, of - als gastkoor - in andere kerken. Maar denkt u nu niet "och nee, een kerkkoor"! Wij zijn geen koor dat wat uit de blauwe boekjes staat te zingen...

We hebben een enorm gevarieerd repertoire en ook de sacrale, oftewel kerkelijke muziek maakt daar een deel van uit. Denkt u bijvoorbeeld aan de Böhmische Hirtenmesse van Ryba,
de Spatzenmesse van Mozart of vele andere mooie missen van o.a. Bruckner, J. Haydn en M. Haydn, Gounod, Delibes, Schubert etc. Maar dus ook allerlei operakoren, delen uit Carmina Burana van C. Orff, of werken uit de Messiah van G.F. Händel.

De repetities zijn een enorm gezellige aangelegenheid en er wordt, naast effectief repeteren, veel gelachen en plezier gemaakt.

Wij hopen dat we u hebben weten te enthousiasmeren om te komen zingen in ons koor, en dat u ons komt versterken met uw stem. Kom gewoon eens proberen, we zullen u hartelijk welkom heten!

We repeteren iedere donderdagavond van 20:00 tot 22:00 in de MUNNIK in Holtum

 

 

 

 

   Onze Dirigent, pianist en organist is Koen Vroemen